Gyakori kérdések

Hogy néz ki egy ülés?

A bejelentkezés után 1-3 konzultációs alkalommal felderítjük a problémakört, megbeszéljük, milyen változást szeretne elérni és megfogalmazzuk az ehhez szükséges célokat, s az együttműködés kereteit. Mindezek mellett kiválasztjuk a módszertant is (pszichológiai tanácsadás, vagy coaching), amelyben dolgozni fogunk. Az alkalmak, ülések száma mindig egyénileg meghatározottak, az Ön céljainak, egyéni ütemének megfelelően. Egy alkalom 50 percet ölel fel.

Mind a pszichológiai tanácsadás, mind a coaching a pszichológus és a kliens formalizált találkozásaiban, üléseiben zajlik. Nagyon fontos kiemelni, hogy a „tanácsadás” kifejezést nem szó szerint értelmezzük, ugyanis Ön a saját életének a legjobb szakértője, így pszichológusként nem tanácsot adok, hanem a változást segítem elő kérdéseimmel, s a változás útján támogatom, a tényleges lépéseket viszont minden esetben Ön teszi meg.  

Az ülések megtartásának a feltétele a zavartalanság, a rendszeresség és a védettség. A zavartalanság alatt azt értjük, hogy a pszichológiai tanácsadást épp olyan tiszteletben kell tartani, mint az orvosi kezelést, tehát telefoncsörgésnek, és egyéb külső zajoknak nincs helye az ülés alatt. A rendszeresség a tanácsadás körülményeinek –hely, idő- kiszámítható, megbízható azonosságát jelenti. A védettség alatt pedig többek között azt értjük, hogy ami az ülésen elhangzik, azt szigorúan bizalmasan kezelem.

Milyen keretek között zajlik a közös munka?

A folyamat kiindulási pontja egy szóbeli "szerződés", amely a kliens és a pszichológus megállapodása a tanácsadás és coaching céljáról, formájáról, munkamódról, valamint a találkozások helyszínéről és az időpontjáról. Mindez biztonságot és kiszámíthatóságot nyújt.

Hogyan tudom lemondani az ülést?

Amennyiben a megbeszélt időponthoz képest min. 72 órával hamarabb értesít a lemondásról, úgy az ülés árából 2000 Ft kifizetendő. Azonban, ha 48 órán belül teszi ezt meg, úgy a kimaradt alkalom teljes díja megtérítendő.

Mi történik, ha késve érkezem?

Az ülések időtartama 50 perc. Késés esetén is az eredeti időintervallum végén fejezzük be az ülést. Kérem, igyekezzen pontosan érkezni, hogy a rendelkezésre álló időt maximálisan kihasználhassuk.