Szolgáltatások

Miklovicz Anita-11 (2).jpg

Life & Business Coaching

Miért a coaching?

Öt évet dolgoztam versenyszektorban, két és fél évet csoportvezetői pozícióban. Amikor csoportvezető lettem és kerestem a saját vezetői hangomat, mindenképp szerettem volna alkalmazni a vezetésembe a pszichológus attitűdömet, hiszen azt gondolom, hogy egy jó vezető segíti a csapattagokat abban, hogy kibontakoztassák magukat a pozíciójukban, feladataikban ahhoz, hogy hitelesen tudjanak működni. Ebben a coaching volt a segítségemre, így rögtön elvégeztem az ehhez szükséges képzéseket. A coaching szemléletet alkalmazva rájöttem, hogy ég és föld a különbség, mikor a vezető úgy irányítja a csapatát, hogy rendbe vannak téve közben az emberi viszonyok.

Bár már kiléptem a versenyszférából, azonban a magánrendelésemen belül segítem klienseimet mind a szakmai, mind a személyes fejlődésükben és olyan jó látni hétről hétre, ahogyan megvalósítják az elképzeléseiket, sőt, olyan új célokat is kitűznek maguknak, amikről korábban csak álmodni mertek.

A coaching az üléseken kevésbé kap hangsúlyt a személyisége feltárása. Olyan stratégiát és akciótervet dolgozunk ki közösen, amelynek segítségével eléri a kitűzött céljait. A figyelem központjában az Ön tanulása áll önmagáról és a személyes fejlődése, amelyet az önként vállalt feladatok és határidők betartása, nyomonkövetése révén érhet el. A változás, fejlődés eredménye a kitűzött cél megvalósítása, amit részcélokra osztunk.
 

A tanácsadásban a "miért", a coaching során a ''hogyan" a változáshoz vezető lényeges kérdés. Míg tanácsadásban foglalkozunk a múlttal, úgy a coaching jelenre és a jövőre koncentrál.

Az első megbeszélések alkalmával közösen állapodunk meg abban, hogy a hozott probléma kapcsán melyik szolgáltatás a leghatékonyabb az Ön számára.